Det tycker medlemsföretagen om Swedtrains verksamhet

Under hösten och våren kontaktade vi våra medlemsföretag för att höra era tankar om Swedtrain – vad ni uppskattar och vad vi kan utveckla ytterligare. Det var otroligt glädjande att få så mycket positiv feedback, som vi självklart vill dela med er alla!

Det som värdesätts mest är möjligheterna till nätverkande och alla våra olika mötesforum. Bland andra lyfts öppna styrelsemöten, Järnvägsdagen och Train & Rail fram som värdefulla tillfällen för att knyta kontakter, dela erfarenheter med andra i branschen och hitta nya samarbetspartners.

Swedtrains arbete med att påverka politiska beslut och representera branschens intressen ses också som en mycket viktig och värdefull funktion. Vidare får initiativ som vårt Internship Programme mycket beröm, då det hjälper till att både marknadsföra branschen och attrahera nya talanger. Flera av er har noterat föreningens tillväxt och ökade aktivitet som ett tydligt tecken på att vi är på rätt väg.

Vi har också fått konstruktiva förslag som vi verkligen uppskattar. Det efterfrågas mer insyn i vad som händer inom föreningen och en tydligare strategisk riktning. Ökad kunddialog för att stärka samarbeten och affärer är en annan viktig punkt, liksom fler initiativ för att öka engagemanget och skapa fler forum där medlemmar kan samverka.

Många medlemmar har även angett vad man själv skulle kunna tillföra till föreningen, alltifrån föreläsningar och expertkunskap inom olika områden till forskningsexempel och kontakter på EU-nivå.

Nu ser vi över vad vi kan genomföra på kort sikt och vad som kräver ett mer långsiktigt arbete. Nästa tillfälle för återkoppling blir på vårt höstmöte den 5 november i Stockholm.

Under tiden vill vi än en gång tack alla medlemmar för era värdefulla åsikter och ert engagemang – tillsammans fortsätter vi att driva branschen framåt!