”En utmärkt möjlighet att träffa branschkollegor och utbyta idéer och erfarenheter”

Den 20 november äger Järnvägsdagen rum. Vi träffade Hitachi Rail STS Sweden AB, en av medarrangörerna till dagen och passade på att ställa ett par frågor.

Hej Ulf Hammarbäck, vd på Hitachi Rail STS Sweden AB, varför har ni valt att vara med på Järnvägsdagen? 

– Järnvägsdagen erbjuder en utmärkt möjlighet att träffa branschkollegor och utbyta idéer och erfarenheter, då den svenska järnvägskompetensen samlas på ett och samma ställe. Därför har vi valt att vara på plats. 

Vilken fråga är den viktigaste för järnvägen just nu? 

– Det är ingen hemlighet att den svenska järnvägen har stora utmaningar, vilket också debatteras flitigt. Problemen sträcker sig från eftersatt underhåll till bristande planering. Ur vårt perspektiv måste moderniseringen och digitaliseringen av järnvägen påskyndas, från förebyggande underhåll till ett modernt signalsystem, det vill säga digitalisering. Hitachi Rail har ett omfattande utbud av teknologier och expertis för att stödja digitaliserings- och moderniseringsprogram för järnvägar. Detta är också anledningen till att vi deltar i Järnvägsdagen. 

Vad bidrar ditt företaget med inom järnvägssystemet? 

– Hitachi Rail är en pålitlig partner för operatörer och infrastrukturförvaltare över hela världen med expertis inom alla delar av järnvägsekosystemen – från tillverkning och underhåll av rullande materiel till digital signalering och smarta operativa system.  

Vårt företag har en historisk plats inom svensk järnväg som huvudleverantör av det befintliga ATC-systemet i Sverige. Nu, när vi står inför ett teknikskifte, är Hitachi Rail en självklar del av denna transformation. Som en ledande partner till Trafikverket, andra infrastrukturägare och tågoperatörer erbjuder vi kompletta järnvägslösningar inom rullande järnvägsmateriel, signalsystem, service och underhåll, digital teknologi och nyckelfärdiga lösningar.  

Genom att dra nytta av de bredare Hitachi-grupp företagen främjar Hitachi Rail utvecklingen av digital innovation och ny teknik för att hjälpa till att bana väg för motståndskraftiga och långsiktigt hållbara lösningar. 

 

Järnvägsdagen äger rum den 20 november och biljettförsäljningen pågår för fullt! Under dagen djupdyker vi i de faktorer som formar järnvägen och vi får ta del av rapporter, analyser och inspirerande exempel: 

  • Järnvägsinvesteringar driver ekonomisk tillväxt och regional utveckling 
  • Vad kan vi göra för att få underhållet att fungera bättre? 
  • Det digitala järnvägssystemets framtid 
  • Järnvägens kompetensbehov 
Medarrangörer till Järnvägsdagen.