”Bra att fokusera på hur vi tar oss mot vision 2050”

Den 20 november äger Järnvägsdagen rum. Vi träffade Infranord AB, en av medarrangörerna till dagen och passade på att ställa ett par frågor.

Hej Stefan Gustavsson, vd och koncernchef Infranord, varför har ni valt att vara med på Järnvägsdagen? 

– Järnvägsdagen är ett bra tillfälle för branschsamverkan och för att fokusera på hur vi går från ord till handling och tar oss mot vision 2050. 

Vilken fråga är den viktigaste för järnvägen just nu? 

– Att komma tillrätta med underhållsskulden. För att nå dit krävs en ökad budget för underhåll och reinvestering, en långsiktighet från politiken, en långsiktig upphandlinsplan av Trafikverket samt nya upphandlingsformer som främjar kvalitet och innovation.  

Vad bidrar ditt företaget med inom järnvägssystemet? 

– Infranord bygger och underhåller järnväg. Vi är en komplett leverantör inom järnvägsentreprenader som erbjuder hållbara helhetslösningar på den svenska och norska marknaden. Med innovation, ny teknik och hög kompetens driver vi utvecklingen av dagens och morgondagens järnvägar. 

 

Järnvägsdagen äger rum den 20 november och biljettförsäljningen pågår för fullt! Under dagen djupdyker vi i de faktorer som formar järnvägen och vi får ta del av rapporter, analyser och inspirerande exempel: 

  • Järnvägsinvesteringar driver ekonomisk tillväxt och regional utveckling 
  • Vad kan vi göra för att få underhållet att fungera bättre? 
  • Det digitala järnvägssystemets framtid 
  • Järnvägens kompetensbehov 
Medarrangörer till Järnvägsdagen.